Home   I   A 9-a ediție a congresului național – Zilele Științifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”

A 9-a ediție a congresului național – Zilele Științifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”

A 9-a ediție a congresului național – Zilele Științifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”

În perioada 23 – 25 octombrie 2013, a avut loc la București, la RIN GRAND Hotel, cea de-a noua ediție a Congresului Național - ZILELE ȘTIINȚIFICE ALE INSTITUTULUI NAȚIONAL DE BOLI INFECȚIOASE “ PROF. DR. MATEI BALȘ”

Evenimentul științific, la care au participat și nenumărate personalităti științifice din afara României precum: Prof. Simon Barton – Marea Britanie, Dr. Georg Behrens – Germania, Prof. Giovanni Di Perri – Italia, Prof. Dr. Stephan Zeuzem – Germania, Prof. Pietro Lampertico – Italia, Prof. Jorg Petersen – Germania, Prof. Paolo Maggi – Italia, Prof. Vlad Ratziu – Franța, a debutat cu o serie de sesiuni pre-congres dedicate proaspeților absolvenți din domeniul medical.

Printre temele de mare interes abordate se numără: HIV/SIDA în România, Provocări în managementul infecțiilor severe acute, Abordarea terapeutică a infecțiilor asociate sarcinii, Vaccinarea la adulți și copii – actualități pentru anul 2013, Infecțiile bacteriene și rezistența la antibiotice, Infecția cu Clostridium Difficile și abordarea terapeutică corectă, Terapiile imunosupresive și bolile infecțioase, Sindromul metabolic, implicarea cardiovasculară și abordarea multidisciplinară în Hepatitele Virale Cronice, Noutăți în domeniul tratamentului de lungă durată a infecțiilor virale cronice etc.

Mesajul Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, conducătorul acestui congres a fost următorul:

“Dragi Colegi,

Vă mulțumesc pentru participarea la cea de-a 9-a ediție a Zilelor Științifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, eveniment organizat de Fundația “Prof. Dr. Matei Balș”

Sperăm că această ediție se va ridica la așteptările dumneavoastră și va propune un program științific extrem de interesant, cu sesiuni interactive și schimburi de experiență ce vor genera cooperare științifică între clinicile de boli infecțioase din intreaga țară. Sperăm, de asemenea, să beneficiem de prezența și experiența experților în domeniu din țara noastră și din străinătate și speram de asemenea, să atingem împreunî subiecte de interes special pentru anul 2013 privind patologia infecțioasă, antibioterapia, virologia și vaccinologia.

Cursurile pre-congres vor prezenta actualizarea unor subiecte obișnuite cum ar fi: metode moderne de diagnostic, tratament și prevenire în Toxoplasmoză, Borelioză sau infecții cu Citomegalovirus, precum și Utilizarea celulelor stem pentru reconstrucția in lipodistrofie la pacienții HIV pozitiv, Pathophiysiology sepsisului și translocarea microbiana”.